Träningsgrupper

Mammaträning, föräldraträning & gravidträning

 

GRAVIDTRÄNING

Gravid? Stort grattis! När du är gravid händer det mycket i kroppen både mentalt och fysiskt. Allt från hormoner, gravidillamående, till förändrad belastning på leder & muskler.

Att fortsätta träna under en graviditet i den omfattning det är möjligt har många hälsofördelar. Många tycker dock det är svårt att veta hur man kan anpassa och fortsätta träna utifrån sina förutsättningar under graviditeten.

Under vår gravidträning fokuserar på hela kroppen men lite extra mycket på hållning, bål och sätesmuskulatur. Träningen varvas av styrketräning med/utan redskap samt lite flås.

Eftersom att alla graviditeter är olika strävar vi efter att anpassa träningen utifrån just dina förutsättningar.

Mammaträning steg 1

Nybliven mamma? Kom och träna med oss och andra mammor.

Att genomgå en graviditet och förlossning innebär en påfrestning på kroppen som ofta behöver lite extra omtanke och kärlek tiden efteråt, oavsett hur träningsvan du är.

Maximal bredd: 97.9%

Under vår mammaträning steg 1 fokuserar vi på att stärka bäckenbotten, magmuskler & säte men låter även resten av kroppen tränas (både lite pulshöjande träning och styrketräning/kroppsviktsträning).

Den här gruppen riktar sig till dig som vill komma igång med träning efter förlossningen där vi succesivt stegrar belastningen. Vi anpassar träningen utifrån dina individuella behov.

När det är läge att komma igång med träning är helt individuellt, men om kroppen längtar efter rörelse och du känner dig redo är du välkommen oavsett hur lång tid det gått efter din förlossning.

Mammaträning steg2/Föräldraträning

Efter steg 1 kan du välja att fortsätta i vår Föräldraträning. Har du kommit igång med träning på egen hand är du välkommen att börja i steg 2 direkt.

I den här gruppen är även pappor och mammor som inte fött barn välkomna.

Det kan vara lurigt att få till träning med en liten bebis där hemma och vi vill underlätta småbarnsåren för dig och din partner, där du kan komma hit och träna tillsammans med ditt barn och andra föräldrar.

Träningen fokuserar på hela kroppen, där vi varierar styrketräning med skivstång, hantlar, kettlebells, gummiband mm med pulshöjande träning.

Träningen anpassar även här utifrån dina indivuella behov.

Storasyskon under 5 år är också välkomna att följa med.

Välj mellan 1 eller 2 träningsdagar/vecka.