Kvinnohälsa

Vi älskar starka brudar!

Och vi är för att alla kvinnor ska kunna fortsätta träna hela livet, om man vill göra det. Vi finns här för dig för att besvara små och stora funderingar gällande kvinnohälsa, den fysiska kroppen, graviditetsrelaterade besvär och gruppträningar mm. Varmt välkommen!


Fysioterapi – digitalt

Via videobesök hjälper vid dig med bedömning, rehab, råd och funderingar gällande besvär som du kan drabbas av som kvinna.

Tex graviditetsrelaterade besvär, stöttning i träning eller rehab efter förlossning, förlossningsskador, samlagssmärta, svanskotesmärta, inkontinens, magmuskeldelning, klimakteriebesvär och framfall.

Önskar du komma på ett fysiskt besök finns möjlighet till detta på vår samarbetsmottagning hos Viveka i Gnesta, kontakta oss så hjälper vi dig.

Gruppträning

Vi erbjuder gruppträning till gravida, nyblivna mammor och föräldralediga mammor och pappor.
Att genomgå en graviditet och förlossning innebär en påfrestning på kroppen som ofta behöver lite extra omtanke och kärlek tiden efteråt, oavsett hur träningsvan du är.

Att börja träna efter en förlossning kan kännas lurigt att få till tillsammans med en liten bebis, & frågorna kan vara många. Vi guidar dig gärna & allt blir roligare i grupp, så varmt välkommen att ta med din bebis till träning och gemenskap.

Läs mer under respektive grupp här nedan.

Mammaträning steg 1

Under vår mammaträning steg 1 fokuserar vi på att stärka bäckenbotten, magmuskler & säte men låter även resten av kroppen tränas (både lite pulshöjande träning och styrketräning/kroppsviktsträning).
Den här gruppen riktar sig till dig som vill komma igång med träning efter förlossningen där vi succesivt stegrar belastningen. Vi anpassar träningen utifrån dina individuella behov.
När det är läge att komma igång med träning är helt individuellt, vår rekommendationen är minst 4 veckor efter förlossningen. Men om kroppen längtar efter rörelse och du känner dig redo är du välkommen oavsett hur lång tid det gått efter din förlossning.

Mammaträning steg2 / Föräldraträning


Efter steg 1 kan du välja att fortsätta i vår Föräldraträning. Har du kommit igång med träning på egen hand är du välkommen att börja i steg 2 direkt.
I den här gruppen är även pappor och mammor som inte fött barn välkomna.
Det kan vara lurigt att få till träning med en liten bebis där hemma och vi vill underlätta småbarnsåren för dig och din partner, där du kan komma hit och träna tillsammans med ditt barn och andra föräldrar.

Träningen fokuserar på hela kroppen, där vi varierar styrketräning med skivstång, hantlar, kettlebells, gummiband mm med pulshöjande träning.
Träningen anpassas även här utifrån dina individuella behov i så stor utsträckning som det går.
Storasyskon under 5 år är också välkomna att följa med.

Barnvagnspromenader – med enklare träningsstopp


På tisdagar kl 10:00-ca 11:00 träffas vi vid Rocklunda utegym för att gå en barnvagspromenad på 2,5-3km tillsammans med träningsstopp.
Vi stannar till på 2-3 olika ställen och utför enklare varianter av träningövningar.
Alla är välkomna och övningarna anpassas så att det finns något som passar alla. Du bör dock känna dig bekväm med att kunna gå en lite snabbare runda på 3km.
Anmäl dig senast samma dag kl 09.00 till sofia@myphysio.se eller skicka ett DM på vår instagram @_myphysio

Varmt välkommen till en stor dos gemenskap och rörelse.

Personlig träning & Träningsprogram


Personlig träning Vi erbjuder individuell träning i gym tillsammans med en fysioterapeut innan, under och efter graviditet. Kontakta oss för mer info!

Träningsprogram Vi har färdiga träningsprogram för dig som är nybliven mamma. Du hittar dem i vår Webbshop.

Online Coachning Individuellt träningsupplägg i app med tillgång till vår direkt chatt. Vi hjälper dig oavsett träningserfarenhet. Kostnad: 500kr/månad.

Kontakta oss för mer info!